Σε ποιο σχολείο ψηφίζω στις Ευρωεκλογές 2024

Μπορείτε να μάθετε σε ποιο σχολείο – εκλογικό τμήμα  θα ψηφίσετε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο, συμπληρώνοντας τα πεδία Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας (προαιρετικό), ή μόνο τα πεδία του Ειδικού Εκλογικού Αριθμού (Ε.Ε.Α.) και Επώνυμο εφόσον τα γνωρίζετε.

Έπειτα θα κλικάρετε πάνω στο κουτάκι δίπλα από τη φράση

“Δεν είμαι ρομπότ”  και θα μάθετε σε ποιο σχολείο – εκλογικό τμήμα θα ψηφίσετε στις Ευρωεκλογές

ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΔΩ

ή πληκτρολογώντας www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/

ή https://mpp.ypes.gov.gr/#/

ή εναλλακτικά στο https://www.gov.gr/ και να ακολουθήσετε Πολίτης και καθημερινότητα →   Εκλογές → Μάθε που ψηφίζεις 

Επισημάνσεις

Η εφαρμογή του “ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ” μέχρι την 23η Μαίου 2024 περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών, μέχρι 29/02/2024 και μεταβολές καταλόγων ετεροδημοτών μέχρι 30/4/2024. 

Οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είστε γραμμένος/η.

Επίσης δεν εμφανίζεται κάποια ειδική ένδειξη στους εκλογείς οι οποίοι επέλεξαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Οι εκλογείς αυτοί θα ενημερωθούν για την αποστολή του εκλογικού υλικού με email και/ή SMS.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αν δεν παραληφθεί ο φάκελος επιστροφής επιστολικής ψήφου από την αρμόδια επιτροπή συλλογής έως το Σάββατο 8/6/2024 και ώρα 17:00, οι ανωτέρω εκλογείς, αφού ενημερωθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την ημέρα των εκλογών μεταξύ 11:00 και 19:00 στο εκλογικό τμήμα που εμφανίζεται στο “Μάθε Πού Ψηφίζεις”.

Μάθε που ψηφίζεις στις Ευρωεκλογές 2024 ΕΔΩ