“Φεστιβάλ Πολιτισμού των 5 Ηπείρων” στο Γαλάτσι

«Φεστιβάλ Πολιτισμού των 5 Ηπείρων»

Από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου 2022 στο Άλσος Βεκου Γαλατσίου Αττικής θα διοργανωθεί, το 2ο Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ από τον όμιλο UNESCO Πειραιώς & Νήσων και τον Δήμο Γαλατσίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2022 “Παρέα με τ’ αστέρια”. Πρόκειται για μία γιορτή γεμάτη ήθη, έθιμα, παραδόσεις, χρώματα, ήχους, γεύσεις και κουλτούρες των χωρών όλου του κόσμου. Δρώμενα, εκδηλώσεις και μαγειρικές που αισιοδοξούν να μας ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Σύλλογοι από όλο τον κόσμο θα έρθουν στην Αθήνα από τη Λατινική Αμερική, την  Ασία, την Αφρικής και την Ευρώπη ενώ αναμένονται επιβεβαιώσεις και από άλλες περιοχές του πλανήτη. Ήδη έχουν ανταποκριθεί οι: Ρουμανία, Γεωργία, Αίγυπτος, Τσεχία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Ζάμπια, Ακτής Ελεφαντοστού, Ινδία, Αρμενία.

Οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ θα παρουσιάσουν κάποιο πολιτιστικό δρώμενο, χορό, μουσική ή θεατρικό που αντιπροσωπεύει τη χώρα τους, τον πολιτισμό τους. Θα παρουσιάζουν επίσης παραδοσιακά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης και θα κερνούν παραδοσιακό φαγητό της χώρας τους, με σκοπό να ενημερώσουν για τον πολιτισμό και την ιστορία τους, στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών των λαών.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Η Είσοδος θα είναι Ελεύθερη για το κοινό, καθώς και η συμμετοχή όλων όσοι θα συμμετέχουν. Ώρα έναρξης: 21.00΄.

 

Πηγή: https://www.galatsi.gov.gr/