1ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους: δωρεάν συναυλίες – θέατρο – εκθέσεις

Ο Δήμος Πεντέλης και ο Δήμος Αθηναίων δημιουργούν έναν νέο πολιτιστικό θεσμό στην πρωτεύουσα, το 1ο Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους.

Το φεστιβάλ θα διεξάγεται κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Πεντελικό Όρος, ενώ καθ’ολη τη διάρκεια της χρονιάς, θα υπάρχουν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και στην Πεντέλη.

Μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο, το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κονσέρτα, εκθέσεις και διαλέξεις, σε εμβληματικούς χώρους, όπως το Αρχαίο Λατομείο της Πεντέλης και το Μέγαρο της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο ΑΡΧΑΙΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ απαιτείται η Κράτηση Θέσεων μέσω: https://penteli.intelliserv.gr/Social

Στόχος του είναι να:

· αναδείξει τα μνημεία και τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Πεντελικού Όρους (Αρχαίο Λατομείο, λοιποί λατομικοί χώροι, Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, Βυζαντινή κληρονομιά).

· συνδέσει τις διαφορετικές αυτές ιστορικές περιόδους με το παρόν.

· εξοικειώσει τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου με τους χώρους αυτούς.

· ενισχύσει και να προωθήσει μέσα από τις εκδηλώσεις του την πεποίθηση, ότι ο πολιτισμός και το φυσικό περιβάλλον αποτελούν μια αδιαίρετη ενότητα.

· αποτελέσει έναν νέο πόλο έλξης πολιτιστικού τουρισμού.

Η αυλαία ανοίγει με συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, στο Αρχαίο Λατομείο της Πεντέλης.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους.

Δείτε και εδώ:

https://festivalpentelikou.gr/