Κλειστά τα δικαστήρια και αναστολή Πλειστηριασμών λόγω εκλογών

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, εξέδωσε εγκύκλιο με τη διακοπή της λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, αποφασίστηκε η αναστολή των εργασιών των δικαστηρίων της χώρας από την 17η έως και την 24η Μαΐου 2023.

Διευκρινίζεται, μάλιστα, ότι ειδικά για τα πολιτικά – ποινικά δικαστήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η αναστολή εργασιών ξεκινά την ίδια ημέρα (17 Μαΐου 2023), αλλά διατηρείται έως και τις 26 Μαΐου.

Οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την ημερομηνία έναρξης της αναστολής και δε θα περατωθούν την ίδια ημέρα, συνεχίζονται μετά την ημερομηνία λήξης της αναστολής. Εξαιρείται της αναστολής η περίπτωση εκδίκασης των κακουργημάτων σε περιπτώσεις που λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

Στην ίδια εγκύκλιο ορίζεται και η αναστολή της διενέργειας πλειστηριασμών κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα, ενώ η λειτουργία των έμμισθων υποθηκοφυλακείων αναστέλλεται για το χρονικό διάστημα 19 – 22 Μαΐου 2023.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Πηγή: https://diavgeia.gov.gr/