ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ): Εκπνέει η προθεσμία των αιτήσεων για την επιδότηση 1.000 ευρώ σε ανέργους

Έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 οι αιτήσεις, για το πρόγραμμα ψηφιακής μέριμνας για 80.000 ανέργους με επιδότηση 1000 ευρώ.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση:

Το πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην επαγγελματική κατάρτιση 80.000 ανέργων.

Στόχος της δράσης είναι η ποιοτική αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων μέσω προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων Ανέργων, Α΄ φάσης, έχουν όσοι πληρούν τουλάχιστον τις εξής προϋποθέσεις:

  • Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ
  • Είναι άνω των 18 ετών
  • Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι, το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης μπορεί να απαιτεί επιπλέον προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ωφελούμενων. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων.

Οι ωφελούμενοι που θα υποβάλετε αίτηση έως και την 31/08/2022 και εφόσον πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ενταχθείτε στο Μητρώο Ωφελουμένων Α φάσης.

Κάνε την αίτηση σου εδώ: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise-kai-ekpaideutiko-periekhomeno/eggraphe-sto-metroo-opheloumenon-katartises-meso-ton-k-e-di-bi-m-ton-e-i-kai-ton-adeiodotemenon-k-d-b-m