Δωρεάν online εκδήλωση: Διαχείριση της Σεξουαλικής Κακοποίησης των παιδιών

Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις.

Είναι ευνόητο ότι οι επιπτώσεις αυτής της κακοποίησης είναι αρκετά σοβαρές στην πορεία του παιδιού, στην εφηβεία του αλλά και στην ενήλικη φάση του.

Η δραστηριοποίηση και συνεργασία όλων των σχετιζόμενων φορέων,  για την πρόληψη, την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και την προστασία των παιδιών, είναι επιτακτική ανάγκη.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα ανωτέρω, το Θριάσιο Νοσοκομείο μέσω του Τομέα Δημόσιας Υγείας-Τμήμα Επισκεπτών Υγείας ως φορέας θεσμικής παροχής υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας, συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής-Τμήμα Αγωγής Υγείας, Επιστημονική Εκδήλωση με τίτλο:

«Διαχείριση της Σεξουαλικής Κακοποίησης των παιδιών»

την Τετάρτη 24/05/2023, και ώρα 18.00-20.00

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς, Επαγγελματίες Υγείας  και Γονείς, μέσω των  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, στοχεύοντας στην έγκαιρη ανίχνευση, στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν:

Αρβανίτη Ακριβή, Προϊσταμένη Τμήματος Επισκεπτών  Υγείας, ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ»

Σταματοπούλου Γεωργία, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής

Χασιώτης Πέτρος, Επιμελητής Α΄ Παιδοψυχιατρικής, Υπεύθυνος Παιδοψυχιατρικού Τμήματος, Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ»

Ράπτη Έλενα, Εθνική Συντονίστρια για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Θεώνη Κουφονικολάκου, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού & Πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού

Η Συμμετοχή είναι δωρεάν