Αναπληρωτές καθηγητές: Το επόμενο βήμα

Καθηγήτρια διδάσκει

Οι ημερομηνίες της τρέχουσας φάσης για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ) είναι:

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022, η αίτηση-δήλωση προτιμήσεων στο ΟΠΣΥΔ για τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες από τους υποψηφίους.

Δευτέρα 5 έως και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022, η προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας στις σχολικές μονάδες/ΚΕΔΑΣΥ.

Οι αναπληρωτές θα πληροφορηθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS τη σχολική μονάδα τοποθέτησής τους.

Σημειώνεται ότι οι αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί σε ΣΔΕΥ-ΚΕΔΑΣΥ, Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία, στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων (ΣΔΣΤΕ) και στα Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων (ΕΚΚΝ) δεν υποβάλλουν την  ανωτέρω Αίτηση-Δήλωση Προτίμησης Τοποθέτησης.

Ειδικά για τα μέλη ΕΕΠ που προσλαμβάνονται στα ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ, θα πρέπει να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες των οικείων Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης (ΠΔΕ), προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία δήλωσης σχολικών μονάδων και ανάληψης υπηρεσίας, η οποία μπορεί να είναι είτε στην έδρα του ΣΔΕΥ που τοποθετούνται, είτε στο ΚΕΔΑΣΥ, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΠΔΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ https://www.minedu.gov.gr/anaplirotes

Επίσης οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα προσφέρουν έκπτωση έως 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, καθώς και των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα), για το διάστημα από 4 έως και 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Η έκπτωση θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από και προς το τελικό νησί, στο οποίο αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκπτωση εισιτηρίων είναι η επίδειξη της απόφασης πρόσληψής τους, καθώς και η Αστυνομική τους ταυτότητα.

Οι ακτοπλοϊκές που συμμετέχουν είναι:

Attica Group (Super Fast Ferries-Blue Star Ferries-Hellenic Seaways)

ANEK Lines

ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ (ANEK)

Minoan Lines

Fast Ferries

Golden Star Ferries