Πανσέληνος Αυγούστου στο ΚΠΙΣΝ με δωρεάν σινεμά μέχρι το πρωί

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου τo Film Pit προσγειώνεται στο ΚΠΙΣΝ για να «ντύσει» την Πανσέληνο του Αυγούστου με ταινίες από το κινηματογραφικό του μπαούλο σε ένα μαραθώνιο ταινιών με 80s νοσταλγία.

Τέρατα της μυθολογίας, ιπτάμενοι εξωγήινοι, αυτοκίνητα χωρίς φρένα, διάλογοι με αξέχαστες ατάκες, αγωνία, δράση και… μια μεταμεσονύχτια έκπληξη σας περιμένουν!

Η Σύγκρουση των Τιτάνων (1981)

Μια από τις πλέον επιτυχημένες χολυγουντιανές απόπειρες αποτύπωσης της ελληνικής μυθολογίας στην μεγάλη οθόνη και ασφαλώς μια εκ των χαρακτηριστικότερων ταινιών ηρωικής φαντασίας όλων των εποχών, το Clash of the Titans εξιστορεί τις περιπέτειες του θρυλικού Περσέα.

Σίγουρα δεν ακολουθεί αυστηρά την ιστορία του μυθολογικού ήρωα, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει, καθώς ό,τι χάνει «αυτοσχεδιάζοντας»  σεναριακά, το κερδίζει σε αδιανόητες στιγμές κινηματογραφικού μεγαλείου, με τον γίγαντα της παλιάς σχολής των οπτικών εφέ Ρέη Χαριχάουζεν να μας χαρίζει μερικές (αν όχι τις σπουδαιότερες) στιγμές της πολυβραβευμένης καριέρας του.

Μια ευκαιρία να θυμηθεί κανείς την ελληνική μυθολογία και μια από τις ομορφότερες ταινίες φαντασίας της δεκαετίας του 80.

Σκηνοθεσία: Ντέσμοντ Ντέιβις

Παίζουν: Χάρρυ Χάμλιν, Λόρενς Ολίβιε, Μάγκι Σμιθ, Μπέρτζες Μέρεντιθ, Ούρσουλα Άντρες

Δευτέρα 19/08 | 21.00
Ξέφωτο 

Ελεύθερη είσοδος

Ο Ατσίδας και το Λαγωνικό (1977)

Ο πάντα πουκαμισάτος Μπο “Μπάντιτ” Ντάρβιλ (Ρέηνολντς) συνοδεύει το φορτηγό του φίλου και συνεργάτη του Κλήντους “Σνοόυμαν” Σνόου, “γατζωμένος” πάνω στο τιμόνι της θρυλικής Πόντιακ Τρανς-Αμ του. Αποστολή τους, να μεταφέρουν 400 κιβώτια παράνομης μπύρας από την Τεξαρκάνα στην Ατλάντα.

Στον δρόμο τους και αποφασισμένος να τους σταματήσει με κάθε κόστος, ο Τεξανός σερίφης Μπιούφορντ Τζάστις.

Μια από τις πλέον θρυλικές ταινίες καταδίωξης των 70s, το Smokey and the Bandit, μπορεί σε πρώτη ανάγνωση να στηρίζεται στις ξέφρενες σκηνές καταδίωξης που σκηνοθετεί με κασκαντερική μαεστρία ο Νίνταμ, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια κωμωδία 100 οκτανίων, την οποία οδηγεί με την ηφαιστειακή του ερμηνεία ο αμίμητος Τζάκι Γκλίσον.

Σκηνοθεσία – Χαλ Νίνταμ

Παίζουν – Μπαρτ Ρέηνολντς, Σάλι Φίλντ, Τζέρι Ριντ, Τζάκι Γκλίσον

Δευτέρα 19/08 | 23.00
Ξέφωτο 

Ελεύθερη είσοδος

Μία τρελή, απίθανη πτήση (1980)

Τι συμβαίνει όταν ένας απογοητευμένος και πληγωμένος βετεράνος πολέμου, προσπαθεί να ξανακερδίσει την χαμένη του αγάπη, αγοράζοντας εισιτήριο για την πτήση στην οποία δουλεύει η πρώην σχέση του;

Αν η σκέψη σας πάει σε μια τυποποιημένη rom-com τότε δεν έχετε ιδέα τι σας περιμένει. Έχοντας κερδίσει εδώ και χρόνια με το σπαθί της μια θέση στις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών, η Τρελή και Απίθανη Πτήση παραμένει μέχρι και σήμερα ξεκαρδιστική και ΞΕΚΑΘΑΡΑ μακριά από οποιαδήποτε έννοια του politically correct.

«Παίζοντας» με το μοντέλο των disaster movies και έχοντας τον Λέσλι Νίλσεν στον μαεστρικό ρόλο του Δρ. Ρούμακ να «σερβίρει» τις καλύτερες ατάκες, το κωμικό «πείραμα» των αδερφών Ζούκερ και του Τζιμ Έημπραχαμς παραμένει μέχρι και σήμερα μια σίγουρη κωμική μετοχή – “and don’t call me Shirley.”

Σκηνοθεσία – Τζίμ Έημπραχαμς, Ντέιβιντ Ζούκερ, Τζέρι Ζούκερ

Παίζουν – Ρόμπερτ Χέηζ, Τζούλι Χάγκερτι, Λέσλι Νίλσον

Τρίτη 20/08 | 00.40
Ξέφωτο 

Ελεύθερη είσοδος

Ανεξέλεγκτες Καταστάσεις (1980)

Ο Δρ Τζέσαπ, ψάχνοντας την απόλυτη αλήθεια, είναι πεπεισμένος ότι όλες οι απαντήσεις βρίσκονται βαθιά μέσα στην έννοια του εαυτού μας και προσπαθεί να εκμηδενίσει την απόσταση συνειδητού και υποσυνείδητου.

Χρησιμοποιώντας επιστημονικές αλλά και μη επιστημονικές μεθόδους, ο Τζέσαπ καταφέρνει να «βουτήξει» τόσο βαθιά που εν τέλει θα «αγγίξει» ακόμα και την αφετηρία της ίδιας της ζωής.

Μια ξεκάθαρα παρεξηγημένη δημιουργία από τα χέρια του επίσης παρεξηγημένου Κεν Ράσελ, το Altered States ακροβατεί ανάμεσα στον τρόμο και την επιστημονική φαντασία, χωρίς ποτέ να «παραδίνεται» σε καμία πλευρά.

Περισσότερο και από τα δύο, ήταν και παραμένει ένα ψυχεδελικό, υπαρξιακό δράμα, με τον Γουίλιαμ Χερτ στον πρώτο του ρόλο να δίνει τα πρώτα δείγματα γραφής μιας σπουδαίας καριέρας.

Σκηνοθεσία – Κεν Ράσελ

Παίζουν – Γουίλιαμ Χέρτ, Μπομπ Μπάλαμπαν, Μπλερ Μπράουν

Τρίτη 20/08 | 02.10
Ξέφωτο 

Ελεύθερη είσοδος

Secret Screening

Πώς θα μπορούσε καλύτερα να τελειώσει η βραδιά, να ξημερώσει το πρωινό και εν τέλει να ολοκληρωθεί αυτός ο κινηματογραφικός μαραθώνιος;

Μα μονάχα με μια γερή δόση ατόφιας 80s παράνοιας, με ένα γνήσιο προϊόν 80s weirdness.

Έχει φαντασία; Έχει.
Έχει γύμνια; Έχει.
Έχει δράση και βια; Έχει.
Έχει ΜΟΥΣΙΚΑΡΕΣ; ΈΧΕΙ.

Μπορούμε να σας πούμε κάτι άλλο;

ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ.

Τρίτη 20/08 | 04.00
Ξέφωτο 

Ελεύθερη είσοδος

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Το Full Moon Film Marathon πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ΠΗΓΗ