Πυροσβεστική: Προκήρυξη διαγωνισμού για 10 θέσεις Ιατρών

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, προκηρύσσει διαγωνισμό για την κατάταξη στο Πυροσβεστικό Σώμα δέκα (10) Ιατρών ως Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων κατηγορίας Υγειονομικών προερχόμενων από ιδιώτες, από Πυροσβεστικό προσωπικό, (Αξκοι, Πυρμοι, Απστες, Υπστες, Πυρστες, Π.Π.Υ., Π.Δ.Ε., εκτός δοκίμων) και από αποφοίτους της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), οι οποίοι/ες είναι κάτοχοι πτυχίου ειδικοτήτων Ιατρικής Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής (Παράρτημα Α’) ή ισότιμων και αντίστοιχων της αλλοδαπής, όπως ορίζονται στον πίνακα του Κεφαλαίου Α’ της παρούσας.

Κάθε υποψήφιος/α μπορεί να υποβάλει μία (1) μόνο αίτηση και για μία μόνο ειδικότητα εκ των αναφερόμενων του ανωτέρω πίνακα.

Η υποβολή περισσότερων της μιας αίτησης για θέσεις της ίδιας προκήρυξης ή σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του/της υποψηφίου/ας από την περαιτέρω διαδικασία και η αίτησή του/της δεν θα λαμβάνεται υπόψη για τον διαγωνισμό.

Σε περίπτωση μη κάλυψης θέσεων για κάποια ειδικότητα, η θέση θα καλυφθεί από υποψηφίους λοιπών ειδικοτήτων του ανωτέρω πίνακα, με απόφαση Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, κατόπιν εισήγησης του Διευθυντή Υγειονομικής Υπηρεσίας Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκτυπώνουν στις δύο όψεις ενός φύλλου διαστάσεων Α4 (εμπρός-πίσω) από εξωτερικό σχετικό υπερσύνδεσμο (link) της ιστοσελίδας του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό, την συμπληρώνουν και την υποβάλλουν-αποστέλλουν μαζί με πλήρη δικαιολογητικά

ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ και μόνο με συστημένη επιστολή

έως και τη Δευτέρα 12/08/2024

Το εμπρόθεσμο της υποβολής διαπιστώνεται από την ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου (δημοσίου ή ιδιωτικού).

Αιτήσεις ή δικαιολογητικά που υποβληθούν-αποσταλούν εκπρόθεσμα, ή με άλλη διαδικασία πέρα της ανωτέρω, δε γίνονται δεκτά, θεωρούνται ως μηδέποτε υποβληθέντα και δε λαμβάνονται υπόψη για το διαγωνισμό.

Κατ’ εξαίρεση, δύναται να προσκομισθούν από υποψήφιο/α δικαιολογητικά συμπληρωματικώς και μέσα σε εύλογη (σύντομη) προθεσμία, εφόσον τούτο απαιτηθεί κατά την κρίση της Επιτροπής Παραλαβής Δικαιολογητικών, για την απόδειξη/επιβεβαίωση προσόντος, η ύπαρξη του οποίου όμως ήδη συνάγεται κατά την ημερομηνία εκπνοής της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (12/08/2024), σύμφωνα με την εμπροθέσμως υποβληθείσα Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση συμμετοχής του/της στο διαγωνισμό και τα συνημμένα σε αυτή δικαιολογητικά.

Ο/Η υποψήφιος/α ειδοποιείται μέσω του email που δήλωσε στην αίτηση συμμετοχής για τον αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβε η αίτησή του προκειμένου με αυτόν να ακολουθεί και να ενημερώνεται για τα επόμενα στάδια του διαγωνισμού.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
1. Οι υποψήφιοι/ες υποβάλλονται σε:

i. υγειονομικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (TESTS),

ii. γραπτές εξετάσεις και

iii. ατομική συνέντευξη, εφαρμοζόμενων αναλόγως των ισχυόντων για πρόσληψη στο Πυροσβεστικό Σώμα.

2. Οι διαδικασίες είναι υποχρεωτικές για όλους/ες τους/τις υποψηφίους/ες, περατώνονται από τις αρμόδιες Επιτροπές του Πυροσβεστικού Σώματος, δεσμευτικά, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα εκδοθεί και θα διενεργηθούν σε αντίστοιχα και κατάλληλα εξεταστικά κέντρα. Οι υποψήφιοι/ες που παρουσιάζονται ενώπιον κάθε Επιτροπής του Πυροσβεστικού Σώματος, οφείλουν να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα (ή διαβατήριο ή υπηρεσιακό δελτίο ταυτότητας για τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας), από το οποίο προκύπτει η ταυτοπροσωπία αυτών. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα εισέρχονται εντός των εξεταστικών κέντρων και θα αποκλείονται από το διαγωνισμό. Επίσης, υποψήφιοι/ες που δεν προέρχονται στις διαγωνιστικές αυτές διαδικασίες κρίνονται ως μη ικανοί/ές και αποκλείονται του διαγωνισμού.

3. Το πρόγραμμα των διαγωνιστικών διαδικασιών, καθώς και ο χρόνος και τόπος διεξαγωγής τους θα οριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο, σε απόφαση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος, www.fireservice.gr.

4. Η ενημέρωση των υποψηφίων για όλες τις διαδικασίες του παρόντος Κεφαλαίου γίνεται αποκλειστικά με δική τους ευθύνη.

5. Οι υποψήφιοι/ες που απουσιάζουν ή κρίνονται μη ικανοί/ές σε οποιοδήποτε στάδιο αποκλείονται των λοιπών διαγωνιστικών διαδικασιών. Για αυτούς/ές το αποτέλεσμα της εξέτασης ανακοινώνεται με τοιχοκόλληση σχετικού πίνακα στο εξεταστικό κέντρο που κρίθηκαν μη ικανοί/ές. Ο πίνακας που τοιχοκολλάται στο εξεταστικό κέντρο δεν περιλαμβάνει τα ονοματεπώνυμα των μη ικανών υποψηφίων, αλλά τους αριθμούς αίτησης αυτών, στον τρέχοντα διαγωνισμό.

6. Οι Επιτροπές αποφαίνονται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό και οι αποφάσεις τους δεν υπόκεινται σε ένσταση – προσφυγή, δεδομένου ότι αυτό δεν προβλέπεται από το νόμο. Για τους/τις κρινόμενους/ες μη ικανούς/ές δεν προβλέπεται επανεξέταση για κανένα λόγο.

Πληροφορίες:
1) Ιστοσελίδα Πυροσβεστικού Σώματος www.fireservice.gr

2) *Τηλέφωνο: 210 7483626 (Δευτέρα με Παρασκευή 08:00-13:00)

3) E-mail: epdiagdoc@psnet.gr

(*ισχύουν από την ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων έως και την ημερομηνία κατάταξης)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Αίτηση συμμετοχής

Παράρτημα Α.

Παράρτημα Β.

Παράρτημα Γ.

Δελτίο υγειονομικής εξέτασης.

Έργο επιτροπών.

ΠΗΓΗ