Exile Room: Δωρεάν προβολές Sinéad O’Connor και Tina Turner

Sinéad O’Connor & Tina Turner

Ξεκινώντας ηχηρά το πρόγραμμά του για φέτος, τo Exile Room αφιερώνει τις πρώτες προβολές του 2023 σε δύο εκρηκτικά μουσικά ντοκιμαντέρ, στις 16 Φεβρουαρίου 2023 και στις 2 Μαρτίου 2023 στις 21:00, που αναλαμβάνουν να μας συστήσουν από την αρχή δύο γυναίκες που σημάδεψαν – η καθεμία με τον δικό της τρόπο – τον κόσμο της μουσικής.

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Είσοδος ελεύθερη.

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου
Nothing Compares (2022)
Σκηνοθεσία: Kathryn Ferguson/ Διάρκεια: 97’
Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη φωνή της νεαρής Sinéad O’Connor, που σαν άφυλη μάγισσα συνεπήρε τον κόσμο ολόκληρο με το “Nothing Compares to You” στις αρχές του ‘90. Το ντοκιμαντέρ της Kathryn Ferguson παρακολουθεί την πορεία της, από τα πρώτα βήματά της στην Ιρλανδία μέχρι την απόλυτη πτώση που ακολούθησε το κάψιμο της φωτογραφίας του Πάπα στο Saturday Night Live.

Μετά την προβολή του «Nothing Compares», θα δοκιμάσουμε ένα πιάτο από τα χέρια της Χρύσας Γερακοπούλου, γνωστής και ως @goldie.cooks. Μπορείτε να δείτε τα μαθήματα αυθόρμητης μαγειρικής που παραδίδει στο Exile Room ΕΔΩ. #SpontaneousCooking

 

Πέμπτη 2 Μαρτίου

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ και η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 23/3/2023
Τina (2021)
Σκηνοθεσία: Daniel Lindsay, T.J. Martin/ Διάρκεια: 118’
Η ταινία χτυπάει την πόρτα της 79χρονης πλέον Tina Turner, στην έπαυλή της στην Ελβετία, ζητώντας της να διηγηθεί την καταραμένη ιστορία της για μια τελευταία φορά. Αυτό που προκύπτει είναι το χορταστικό χρονικό της γέννησης της πρώτης μαύρης ροκ σταρ στην ιστορία της μουσικής.

Το ντοκιμαντέρ «Tina» προβάλλεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, σε συνεργασία με το American Film Showcase, με την αφορμή της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας και του αμερικανικού εορτασμού του Μήνα Ιστορίας των Αφροαμερικανών.