Δωρεάν είσοδος στα Οινοποιεία της χώρας

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους.

Εκατοντάδες οινοποιεία της χώρας θα είναι ανοιχτά και θα υποδεχθούν το κοινό, που θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει νέες και παλαιότερες σοδειές, να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου και να δουν από κοντά  τους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης του προϊόντος.

Στόχος της γιορτής είναι να αναδείξει τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των πόλεων και περιοχών εκείνων, που σχετίζονται με την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή οίνου.

Συμμετέχουν όλες οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας, και συγκεκριμένα:

η Ένωση Οινοπαραγωγών “Οινοποιοί Βορείου Ελλάδας”
Παράλληλες εκδηλώσεις:
Κτήμα Φουντή: Επέτειος “30 χρόνια Ναουσαία”! Κλήρωση της επετειακής φιάλης για τα 30 χρόνια “Ναουσαία” με διάθεση 30 φιαλών και ακόμη 5 φιάλες σε συσκευασία magnum για τους επισκέπτες στο οινοποιείο στις 13 Νοεμβρίου.

Κτήμα Φλόριαν: Ημέρα παρουσίασης του Sauvignon Blanc με άνοιγμα φιαλών διαφορετικών εσοδειών και μεγεθών (0,75, 1,5 και 3lt), καθώς και κάθετη των εσοδειών 2020, 2018, 2016 και 2015, μαζί με τις υπόλοιπες ετικέτες του Κτήματος.

Κτήμα Γεροβασιλείου: Ώρα 12:00, οι καλλιτέχνες Renzo Gallo, Κώστας Τσόκλης και Κώστας Βαρώτσος στο Κτήμα Γεροβασιλείου.

Το Κτήμα τ’ Αποστόλη (ωράριο 11:00-18:00): Κάθετη γευστική δοκιμή της “Εριφύλης” με σύγκριση της σοδειάς 2011, 2007 και 2006. Μαζί, το λευκό και το ροζέ του Κτήματος, συνοδεία παραδοσιακών βουβαλίσιων προϊόντων από την Κερκίνη (τυριά και αλλαντικά).

η Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας,

η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής,

η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου,

η Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών νήσων Αιγαίου

το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης
Όλο το πρόγραμμα με τα οινοποιεία που συμμετέχουν στην Κρήτη, το ωράριο και τις εκδηλώσεις θα το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Wines of Crete http://www.winesofcrete.gr. Εκεί μπορείτε να βρείτε και τα συνεργαζόμενα εστιατόρια που συμμετέχουν στην δράση “Bring Your Own Wine” . Ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει το κρασί που αγόρασε από το οινοποιείο στο συνεργαζόμενο εστιατόριο, χωρίς επιπλέον χρέωση, προσκομίζοντας την απόδειξη αγοράς. Η εν λόγω δράση θα ισχύσει μόνο για την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Παράλληλες εκδηλώσεις:
Οινοποιείο Λυραράκη
12.00-13.30 και 13.30-3.00:
Καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά 5+ με πηλό και οινολάσπες από τη Χριστίνα Ζαχαράκη, εικαστική παιδαγωγό. Ελεύθερη είσοδος με δήλωση συμμετοχής στο τηλ. +306977745651.
12.00-3.00
Παρουσίαση του Μessage-In-a-Bottle (MiB), μια διαδραστική εξερεύνηση του ταξιδιού κάθε φιάλης Λυραράκη, από το αμπέλι στο ποτήρι.

Σε όλα τα οινοποιεία πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές.

Η είσοδος είναι δωρεάν

(πριν την επίσκεψή σας επικοινωνήστε με το οινοποιείο)